تبلیغات
وبلاگ کاروفناوری فرزانگان ناحیه یک سنندج - فواید وخطرات نگهدارنده های مواد غذایی(پودمان خوراک)
 
وبلاگ کاروفناوری فرزانگان ناحیه یک سنندج
از ایده تا عمل
درباره وبلاگ


با سلام و عرض ادب حضور همکاران ارجمند و دانش آموزان عزیز
مطالب این وبلاگ جنبه ی علمی و آموزشی دارد که با هدف بهبود کیفیت آموزش کاروفناوری و دسترسی آسان دانش آموزان به نرم افزارها ایجاد گردیده است بیشتر موضوعات آن مربوط به کتاب کاروفناوری پایه ی هفتم ،هشتم و نهم و نرم افزار و دنیای اطلاعات و ارتباطات می باشد امیدوارم که مورد رضایت شما عزیزان قرار گیرد .
منتظر انتقادات و پیشنهادات شما سروران عزیزم هستم.
آدرس ایمیل nouri.fahimeh200@gmail.com


مدیر وبلاگ : فهیمه نوری
نویسندگان
نظرسنجی
بازدید کننده گرامی محتوای وبلاگ را چگونه ارزیابی می کنید؟







آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
تماس با ما ابزار رایگان وبلاگ ایمیل روزانه روزنامه ها درباره پیشخوان پیشخوان، یه دکه روزنامه فروشی مجازی امکان نداره توی ایران زندگی‌ کنی‌ و یک بار هم که شده پای یه دکه روزنامه فروشی نایستاده باشی‌ و شروع به مرور تیتر اول روزنامه‌ها نکرده باشی‌. حالا توی قرن بیست یکم می‌شه این کار رو توی اینترنت هم کرد. همین‌جا، توی پیشخوان. اینجا میتونید با بالا و پایین کردن صفحه اینترنت، تیتر بیشتر روزنامه‌های ایران رو ببینید. اما همچنان توصیه می‌کنیم که پای دکه روزنامه فروشی محلّه هم یک لحظه وایستید، یه خسته نباشید به فروشنده روزنامه‌ها بگین و یه روزنامه کاغذی هم بگیرید. در پیشخوان، علاوه بر صفحه اول روزنامه‌ها میتونید یه نگاهی‌ به صفحات داخلی‌ روزنامه‌ها هم بیندازید. البته برای حفظ حقوق ناشرین، ما اینجا فقط PDF روزنامه‌هایی‌ رو جمع آوری می‌کنیم که میشه به صورت رایگان در سایت این روزنامه‌ها هم ببینید. با عضویت در صفحه فیس‌بوک یا توییتر و یا کانال تلگرام پیشخوان و یا گرفتن اشتراک خوراک پیشخوان ، می‌‌توانید لینک‌های روزانه به پیشخوان را دریافت کنید و از آخرین تغییرات در پیشخوان آگاه شوید. اضافه کردن پیشخوان به سایت خود شما می‌‌توانید به راحتی‌ با استفاده از کد زیر، صفحه اول روزنامه‌های هر روز را به نوار کناری وبلاگ یا سایت خود اضافه کنید.
نتیجه تصویری برای کنسرو متحرکمواد نگهدارنده و افزودنی ها، یکی از مواد ناگزیر هستند که به مدل غذا خوردن امروزه ما اضافه شده اند. در گذشته میزان مرگ و میر به دلیل عدم پیشرفت علم و نبودن امکانات بیشتر بود اما مثلا" یکی از بیماری هایی که مربوط به عصر حاضر است و در گذشتگان ما کمتر بود، سرطان بود! که یکی از عوامل تأثیرگذار در به وجود آمدن این بیماری، همین مواد نگهدارنده و افزودنی ها هستند.

مواد نگهدارنده و افزدنی ها با اهداف مختلفی مانند: افزایش و بهبود طعم، رنگ ، بو، مزه و افزایش زمان نگهداری و طول ماندگاری و جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها و کاهش سرعت فساد و ... به مواد غذایی اضافه می شوند و بدون تردید همه آنها عوارض منفی را به همراه دارند.


امروزه غذاهای كنسروی و شیرهای مدت‌دار و فرآورده‌های گوشتی بخشی از مواد غذایی مورد استفاده خانواده‌ها را تشكیل می‌دهند. اغلب این مواد برای جلوگیری از فساد و كپك و قارچ و باكتری حاوی مواد نگهدارنده هستند. بعضی از مواد خوراكی نیز به‌منظور جذابیت بصری حاوی روكش‌هایی از رنگ‌های مصنوعی هستند. رنگ‌های مصنوعی، اسانس‌ها، ادویه‌ها، مواد سفیدكننده، پایداركننده‌ها، آنتی اكسیدان‌ها و حتی شكر، نمك و سركه‌ای كه با آن ترشی تهیه می‌كنیم و همچنین انواع مواد نگهدارنده در گروه افزودنی‌های عمدی قرار می‌گیرند.
http://eslahonline.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2016/02/kansarwi.jpg



اگر محصول غذایی تولید شده در یك كارخانه و شركت معتبر باشد درصورت استفاده نگهدارنده حتما روی بسته یا پاكت آن درج خواهد شد كه حاوی مواد نگهدارنده است همچنین به میزان و نوع آن نیز اشاره خواهد شد. نگهدارنده‌ها بسته به نوع مواد به‌كار رفته در آنها هم می‌توانند خطرناك و مضر و هم می‌توانند بی‌خطر باشند. برخی از تولید‌كنندگان برای گمراه‌كردن مشتریان تركیب مواد نگهدارنده خود را روی برچسب كالای غذایی نمی‌زنند.

این نقطه خطر است. برای مصرف‌كنندگان نگهدارنده‌ها هم می‌تواند باعث حفظ سلامتی و ماندگاری محصول غذایی خریداری شده توسط آنها بشود و هم می‌تواند باعث ایجاد ضرر شود. نگهدارنده‌ها در واقع مواد‌ی هستند كه اجازه رشد میكروارگانیسم‌ها را نمی‌دهند. به‌گفته این متخصص تغذیه، میكروارگانیسم‌ها كه در مواد غذایی كهنه و تاریخ گذشته یافت می‌شوند عبارتند از:
باكتری‌ها، مخمرها، كپك‌هاو قارچ‌ها. نگهدارنده‌ها در واقع آنتی اكسیدان‌هایی هستند كه مانع اكسیده شدن مواد غذایی می‌شوند. روغن‌ها به‌دلیل اسیدهای اشباع بیشتر از سایر مواد غذایی در معرض اكسیده شدن هستند. نگهدارنده‌ها در زمان بسته بودن محصول كارایی بیشتری دارند و از زمان باز شدن آن به‌تدریج كارایی خود را از دست می‌دهند. به گفته دكتر صفوی، در محصولات غذایی باید حتما به این نكته اشاره شود كه حاوی نگهدارنده هستندیا خیر؟

درصورتی كه دارای نگهدارنده باشند نیز باید به نوع آن اشاره كنند. تأییدیه نگهدارنده‌ها به‌عهده سازمان غذا و داروی آمریكاست. در ایران نیز سازمان غذا و دارو تعیین می‌كند كه چه محصولاتی به نگهدارنده نیاز دارند و چه محصولاتی نیاز ندارند.  اغلب در جامعه به اشتباه تصور می‌شود كه شیرهای مدت‌دار حاوی مواد نگهدارنده هستند كه این موضوع صحیح نیست. در شیرهای مدت‌دار از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌شود بلكه این شیرها با تحمیل حرارت مدت‌دار می‌شوند.

به این فرایند استرلیزه كردن می‌گویند. در این فرایند شیر به‌مدت 3 یا چهارثانیه در معرض حرارت 135تا 140سانتی‌گراد قرار می‌گیرد . البته از 4‌ماه بعد از تاریخ تولید این شیرها به‌تدریج ویتامین‌ها و خاصیت خود را از‌دست می‌دهند بنابراین باید قبل از 4ماه مصرف شوند.




نوع مطلب : علمی و آموزشی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

       نظرات
دوشنبه 4 اردیبهشت 1396
فهیمه نوری
سه شنبه 24 مرداد 1396 12:03 ب.ظ
I was curious if you ever considered changing the
structure of your website? Its very well written; I love
what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of
content so people could connect with it better. Youve
got an awful lot of text for only having one or 2
images. Maybe you could space it out better?
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر